Vin och matresor i Argentina

Att åka på mat- och vinresor i Argentina

 

När du är intresserad av ett äventyr inom olika mat- och vinkulturer kan en mat- och vinresa till Argentina vara något som verkligen lockar. Det argentinska köket är, samtidigt som det naturligtvis finns speciella nationalrätter, ett kök som består av många olika matkulturer.

Här finns det stora likheter mellan det italienska och spanska köket, och pasta är en stor del av den basföda som intas. Argentina är också en av de största producenterna i världen när det gäller nötkött, och då förstår du säkert att detta ingår i många av landets läckerheter. Argentina är landet man skall besöka om man vill äta fantastiska grillrätter med mustiga såser och njuta av de fylliga och goda Argentinska vinerna.

När det handlar om det genuina argentinska köket

 

Det första som du ska prova när du kommer till ett nytt land är naturligtvis deras inhemska matkultur. Så även när du tar en mat- och vinresa till Argentina. Här är det en nationalrätt som bär namnet asado som är den rätt som får presentera landet. Detta är en rätt som är relativt enkel och består av grillat nötkött.

När det gäller nationaldrycken kanske inte denna faller alla i smaken, men det gör inget då Argentina har många fina viner som du istället kan välja till maten. Nationaldrycken är mate, vilket är ett grönt te producerat på en växt från järnekssläktet. Drycken har en sträv och bitter smak. I övrigt finns det naturligtvis många andra rätter att välja på som kommer att passa väl till de viner som du hittar.

Sheraton Mar Del Plata Hotel

Detta hotell ligger 10 minuters promenad från Atlanten och nära till Mar del Platas golfklubb och centrum. Här finns Neptunus spa och hälsocenter samt en trädgård med en uppvärmd utomhuspool och en inomhuspool. Sheraton Mar del Plata Hotel erbjuder rymliga rum med utsikt över staden eller havet. På restaurang La Pampa kan du prova det argentinska köket. Restaurang Las Barcas på Sheraton erbjuder fisk och skaldjur.

Apart Silvestris

Apart Silvestris är inrymt i en byggnad i alpin stil i Mar de las Pampas. Boendet erbjuder rum och lägenheter med självhushåll, samt inomhuspool, bubbelpool och gratis WiFi. Mar de las Pampas strand ligger bara 100 meter bort. På Apart Silvestris har du möjlighet att grilla. De mysiga och trivsamma sovrummen är målade i varma färger. Varje rum och lägenhet har ett eget badrum, kabel-TV, mikrovågsugn och kylskåp.

Varför åka på en mat- och vinresa till Argentina?

 

Du kan ju tänka dig att det måste finnas vin- och matupplevelser på närmare håll. Det gör det och här kan du också få fina upplevelser i många länder. Människan är dock nyfiken på nya kulturer, och då har det inte så stor betydelse hur lång resan är om du får en upplevelse som uppväger den tid som resan tar.

Det får du verkligen när du väljer en mat- och vinresa till Argentina, och i kombination med detta mycket bad och sol samt trevliga miljöer att titta på. Argentina har något för alla, mängder med spännande sevärdheter, billig shopping, utsökt mat och dryck och vackra stränder för en stressfri semester.

Här hittar du de bästa mat- och vinresorna till Argentina

 

Det finns naturligtvis massor av olika resor som du kan välja, och kanske föredrar du att själv planera din mat- och vinresa på egen hand. Detta kommer att gå jättebra, och du kommer på det sättet att få ned priset på dessa annars ganska dyra resor.

Är det däremot kvalitet och upplevelse som gäller, och detta gärna får sätta ett litet spår i plånboken, finns det fina mat- och vinresor till Argentina i början av 2016. Dessa arrangeras av Gassas Wine och varar mellan 8-22 januari. Den andra som kan rekommenderas är BKWine Vinresor. Här får du en av de bästa mat- och vinresor till Argentina som du kan önska dig. Denna resa tar även med Chile och varar mellan 6-21 februari 2016.