Vin och matresor i Frankrike

Frankrike är en av de populäraste destinationerna för matresor

 

Det finns ett flertal resealternativ i Frankrike om man gillar mat och vin, och vill utforska möjligheterna med dessa lite mer. I samband med en skön resa till det underbara Frankrike får man utforska olika sorters mat och vinsorter. För många är dessa typer av matresor en ren avkoppling från vardagslivet, där man kanske är stressad och jobbar mycket. Dessa resor är perfekta i det avseendet.

Man kommer bort från alla måsten och kan helt enkelt utforska Frankrike och allt vad landet har att erbjuda, särskilt i mat- och vinväg. På en sådan här resa får man bland annat provsmaka olika kombinationer och nya smaker som mat- och vinforskare har försökt att ta fram för att bredda smaksortimentet som finns och utveckla nya spännande smaker och kombinationer.

Träffa nya vänner på matresan i Frankrike

 

Man brukar även få träffa personerna bakom vinerna och se hur processen går till. Ofta är det familjeägda vingårdar som ligger bakom vinerna och när man träffar personerna bakom vinet får man en väldigt trevligt känsla i kroppen och vinet får en personlig prägel. Att man bjuds in till att äta middag med dessa familjer och testa vin till middagen är inte helt ovanligt, och det brukar leda till en väldigt bra stämning inom gruppen som reser tillsammans.

Dessa matresor är även ett ypperligt tillfälle att skaffa nya mat- och vinvänner som du kan prata om dessa ämnen med och besöka nya ställen med. Den sociala aspekten i dessa resor är viktiga, och för många är det skillnaden mellan en lyckad och en mindre lyckad resa. Därför brukar arrangörerna se till att gruppen känner sig bekväm och att det är en bra stämning, så att man ska kunna njuta och koppla av så mycket som möjligt under resans gång.

Grand Hotel de Bordeaux & Spa

Detta 5-stjärniga hotell ligger mittemot Grand Théâtre, i hjärtat av Bordeauxs historiska stadskärna. På morgonen kan du välja mellan den generösa frukostbuffén eller att få frukosten levererad till ditt rum. Passa på att njuta av utsikten över Bordeaux från baren på takterrassen, innan du slår dig ner till middag på Le Bordeaux. Innovativa fisk- och skaldjursrätter serveras på hotellets gastronomiska restaurang, Le Pressoir d’Argent.

Campanile Bordeaux Sud

Campanile Bordeaux Sud ligger i Pessac, 8 km från den historiska staden Bordeaux. Hotellet är omgivet av en trädkantad trädgård och erbjuder gratis Wi-Fi. Varje morgon serveras en frukostbuffé i den ljusa matsalen. Restaurangen erbjuder också en säsongsbetonad meny som kan kombineras med en förrätts- och dessertbuffé.

Frankrike utgör ett sant paradis för gourmander

 

Frankrike är ett av de bästa länderna när det gäller den här typen av resor, och landet har en lång historia bakom sig när det gäller mat- och vinresor. I Frankrike hittar man några av världens bästa restauranger och vingårdar och utgör därmed ett sant paradis för gourmander som uppskattar dryck- och matkultur i världsklass.

Denna bransch är en bransch som ständigt vill utveckla sig, och arrangörerna gör sitt yttersta för att möta de förväntningar som finns från besökarna och med tiden lär arrangörerna vad som fungerar och vad som fungerar mindre bra, och därmed kan man ta lärdom av historien och på så vis utveckla resorna.

De flesta toppkockarna runt om i världen har utbildats ursprungligen i Frankrike och landet besitter den mest prestigefyllda matkulturen i världen och för att uppleva en riktig kulinarisk resa så rekommenderas verkligen att åka till Frankrike på mat och vinresa.

Framtiden för matresor i Frankrike

 

Hur det kommer att se ut i framtiden för dessa typer av resor är svårt att sia om, men det är mycket möjligt att det blir allt populärare, eftersom man helt enkelt vill testa nya maträtter och provsmaka vinsorter som man annars kanske inte hade haft möjlighet till att göra. Dessutom åker troligen många på resorna för att knyta nya kontakter inom mat- och vinvärlden.

Sociala medier spelar stor roll för marknadsföringen inom dessa typer av resor, eftersom en del av de personer som reser iväg på den här typen av besök brukar skriva om det på sociala medier och då blir de som följer personen i fråga medvetna om att denna typ av resa existerar och kanske själv blir sugen på att åka iväg på en liknande resa.